Zomertijd en het slaapritueel van je kind

door Annelot Hofstede17 maart 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Heel voorzichtig hebben we al kunnen genieten van het eerste zonnetje.

De krokussen en narcissen staan er vrolijk bij. Planten en bomen beginnen uit te komen. Jij speelt met de gedachte om de dikke winterjassen naar de zolder te verbannen. De lente komt eraan, heerlijke lange dagen en stijgende temperaturen. Je maakt je echter zorgen om de zomertijd.

Slaapritme van je baby bij zomertijd

Wel of niet met hulp van de BabySlaapGids hebben jij en je baby een goed slaapritme opgebouwd. Hoe moet dit nu de klok een uurtje voorruit gaat? Betekent dit wederom onrustige nachten en hele vroege ochtenden? Lange dagen en deze vermoeid en prikkelbaar door zien te komen?

Je kijkt er stiekem al een poosje naar uit, weg met de dikke truien en warme laarzen. Het vele binnen zitten heb je eigenlijk wel gehad. De donkere dagen stemmen je niet echt vrolijk. Je vraagt je af waarom je de winter ook al weer zo gezellig vond. Het is tijd voor zon, kleur en buiten spelen zonder te verkleumen. Je verlangt ernaar om buiten een tijdschrift te lezen of met je kleintje te wandelen. Kortom, dag winter, hallo zomer! En hallo zomertijd.

Hallo zomer!

De klok gaat een uurtje vooruit. Je kunt je baby of peuter helpen om snel weer in jullie vertrouwde ritme te komen. Er zijn kindjes waarbij het heel makkelijk verloopt. Die door het andere dagritme in hun bedje gaan liggen en naar dromenland vertrekken.

Om je baby of peuter te helpen kun je al eerder beginnen met het verschuiven van de slaapjes en maaltijden. Eet wat eerder, begin wat vroeger aan jullie slaapritueel en leg je kindje wat eerder op bed. Na een paar dagen eet je nog vroeger zodat je baby of peuter weer wat vroeger op bed ligt.

Hebben jullie een slaapritueel voor je baby?

In de BabySlaapGids vind je voorbeelden van gezellige slaaprituelen en kun je teruglezen waarom een slaapritueel belangrijk is voor je kleintje.

Is de zomertijd ingegaan en zijn jullie helemaal het ritme kwijt? Wees dan niet terughoudend en pak de BabySlaapGids erbij. Daarvoor heb je de BabySlaapGids immers aangeschaft. Zoek het hoofdstuk op waar de methode beschreven staat waarmee je eerder succes hebt gehad. Niet alleen jij bent al bekend met deze methode, je lieve kleintje ook.

Hierdoor zal je baby of peuter sneller zelfstandig leren (door)slapen. Heb geduld. Je baby of peuter zal protesteren, wat huilbuien kan opleveren. Tel tot tien en blijf positief. Het komt weer goed, geef het even tijd.

Geduld en slaaprituelen

Jij kent je kindje als geen ander, probeer te luisteren naar je gevoel. Dat heeft altijd gelijk. Wanneer je aandachtig naar je kindje kijkt, zul je weten wat hij of zij nodig heeft. Weet je zeker dat je baby uit zichzelf het nieuwe ritme oppakt? Geef de kleine dan de tijd. Het zal niet over één nacht ijs gaan.

Heb je sterk het gevoel dat je baby of peuter hulp nodig heeft om het nieuwe ritme aan te leren? Dan kun je hem of haar helpen door jullie tijden wat te verschuiven of door de BabySlaapGids erbij te pakken. Verliep alles rustig in het verleden, maar heeft de komst van de zomertijd jullie hele schema in de war geschopt? Ook dan helpt de BabySlaapGids om de rustige nachten terug te vinden.

Wat werkt goed voor jou? Waardoor werd het probleem van het uurtje verschil juist groter? Laat hieronder jouw handige tips en adviezen achter om andere moeders te helpen de komst van de zomertijd rustig te laten verlopen.