Zomerse hitte! Tips om je baby rustig te laten slapen

door Annelot Hofstede7 juli 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

De zomer is aangebroken! Heerlijk naar buiten. Spelen, zwemmen of poedelen in een badje in de tuin. Gezellig buiten eten aan een zomers gedekte tafel. Blote voetjes en even geen warme rompers aan. Gewoon genieten van elkaar, de zon en het buitenleven.

Ongerust door hitte

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur aardig stijgen. De nachten zijn warm en zwoel. Als je net trotse ouders bent geworden van een kleine en kwetsbare baby, kan de temperatuur en hitte voor ongerustheid zorgen. Hoe laat je je baby slapen tijdens deze hete, zomerse dagen en nachten?

Is het niet te warm? Krijgt de kleine wel voldoende vocht binnen? Wat moet ik mijn baby aantrekken? Wel of geen lakentje? Zal ik een airco of ventilator op het kamertje zetten?

Juiste slaaptemperatuur vinden voor je baby

Wanneer je baby nog erg klein is, is de volgende tip erg handig: kijk naar jezelf plus een extra laagje; wat draag jij en tel daar een laagje bij op. Als het echt heel erg warm is, is alleen een luiertje natuurlijk voldoende.

Het kamertje zal koeler blijven door de gordijntjes de hele dag dicht te houden. Of inderdaad het plaatsen van een airco of ventilator. Laat deze niet aan wanneer de baby op het kamertje is en zorg dat het niet te koud wordt. De nachten zijn sowieso gebroken met een nieuw leven in huis.

Heeft je baby het niet te warm?

Maak van deze wakkere momenten gebruik om te kijken of je baby het niet te warm heeft. En vervolgens lekker kan doorslapen. Dit geeft jou ook rust, zodat je een paar uurtjes rustig kan slapen. Als je je echt ongerust maakt over je kleintje op zijn of haar kamertje, leg je baby dan bij jullie op de kamer. Bij voorkeur in het eigen wiegje.

Zomer slaapritme tijdens hitte

Samen hebben jullie voor het slapen gaan een eigen ritueel. Probeer hier tijdens zo’n hele hete dag niet te veel van af te wijken.

Plan het middagslaapje tijdens het heetste moment van de dag. Dat zal in jullie voordeel werken. Je kindje ligt te slapen in plaats van te puffen. Hij of zij heeft na het slaapje weer energie om van het mooie weer te genieten. Jullie eten wat later waardoor je kleintje automatisch later naar bed gaat.

Extra drinken

Al is het later op de avond, verander jullie ritueel niet. Volg precies dezelfde stappen als altijd. Raak niet gestrest omdat je kindje een uurtje later naar bed gaat! Bij extreme hitte kun je je kleintje laat op de avond nog even wakker maken voor extra drinken.

Hete dagen, warme nachten

Tijdens de hete dagen in de zomer zijn de warme nachten altijd onrustiger, met of zonder kinderen. De dagen verlopen nu eenmaal anders gedurende de warme zomermaanden. We vertragen wat. We zijn meer buiten. Hebben meer behoefte aan vocht en minder aan eten. Sporten misschien niet zo veel als anders of helemaal niet.

De natuur heeft zo haar eigen manier om deze warme dagen te regelen, voor volwassenen en kinderen. Probeer naar je lichaam en gevoel te luisteren. Met wat extra water, zwemluiers en ijsjes komen jullie best deze hitte door!

Download “BabySlaapGeheimen” nu tijdelijk
inclusief GRATIS “Koele Zomer Tips Voor Je Baby”

baby-doorslapen-geheimBOX