Wij bedanken de babyslaapgids van harte!

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Hallo Annelot,

Wij zijn Eefje en Erwin en zijn reeds 7 maanden de troste ouders van onze zoon Mats. Zoals alle ouders natuurlijk zeggen, is Mats de mooiste baby die er is, alleen het woord slapen kwam niet echt voor in zijn woordenboek.

Tot 2 weken geleden wisselde wij als ouders om de nacht van nachtdienst wat inhield dat één van ons lekker kon doorslapen en de nachtwaker gemiddeld zo’n 3 tot 8 keer per nacht de gang naar de slaapkamer van Mats kon maken om zijn speen terug te stoppen.

Zo hebben wij dit maanden achter elkaar gedaan met als resultaat wallen en weinig energie.

Het dieptepunt werd bereikt zo’n 3 weken geleden toen we een lang weekend met zijn 3-en naar Duitsland zijn gegaan. Mats was erg verkouden en i.p.v. 3 tot 8 keer per nacht, rende we eigenlijk de gehele nacht op en neer.

Totaal niet uitgerust na wat een onspanningsweekendje zou moeten zijn, zijn we maar eens gaan googlen op “speen kwijt en slaapt niet door”. Zo zijn we dan ook bij de babyslaapgids uitgekomen en hebben deze gedownload.

Na allebij de gids goed doorgelezen te hebben, pikten we er een aantal punten uit waar we ons op gingen richten. Het eerste punt was om Mats niet meer om 21:30 de laatste voeding te gaan geven maar om 19:00. Het tweede punt was om indien Mats om zijn speen begon te vragen eerst 10 minuten te wachten en vervolgens steeds 5 minuten.

Het derde en laatste punt was een vast patroon om Mats in bed te leggen wat bestond uit slaapzakje aan, voorlezen, knuffels gedag zeggen en slapen maar.

Tot onze grote verbazing en blijdschap was de eerste nacht direct een succes wat met geen pen te beschrijven is. Onze grote vriend heeft voor 23:00 wel liggen zeuren om zijn speen maar heeft vervolgens van 23:00 tot 07:00 aan één stuk door geslapen.

De nachten daarna gingen alleen nog maar beter en Mats slaapt nu onafgebroken van 20:00 tot soms wel 08:00.

Sinds 2 weken betekent dit dat wij èn weer eens een vrije avond terug hebben, èn dat we ‘s-morgens alle 3 goed uitgeslapen en goed gemutst zijn.

Vanuit het zonnige Geldrop bedanken wij dan ook de babyslaapgids van harte!

Groeten,
Mats, Eefje en Erwin