We zijn heel blij met onze doorbraak

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Beste Annelot,

Na 10 dagen wil ik je graag het resultaat laten weten van het door ons gevolgde stappenplan.

Onze dochter is 14 weken en is ons tweede kindje. Qua voedingen had ze al een prachtig ritme van om de vier uur (ook ‘s nachts). Door de weken heen was ze gewend geraakt om te slapen met een speen. Ze was daar ook afhankelijk van geworden en begon te huilen als hij uit haar mond viel. Ze krijgt nu soms overdag nog wel een speen,maar alleen funtioneel en nooit meer in bed.

De slaapgids was voor mij veel herkenning, maar het zette net de punt op de i. Het is prettig als er een richtlijn van handelen wordt gegeven. Dat gebeurt namelijk bijna niet meer en maakt dus dat je soms als ouders ook niet weet wat je moet doen.

Nu de resultaten:
Het afleren van de speen was nog best lastig. De eerste dag huilde ze een poosje voor ze in slaap viel. Nu zitten we op dag tien en huilt ze niet of hooguit enkele minuten. Omdat ik nog borstvoeding gaf om 3 uur in de nacht zag ik best op tegen dag vier waar ik geen voeding meer ging geven.

Die nacht was heel zwaar. Om drie werd ze wakker en ze heeft, ondanks troost, veel gehuild. Het wordt steeds beter. Vandaag werd ze om 5.30 uur wakker.

Heerlijk 7 uur achter elkaar geslapen! tot 06.00 uur blijft moeilijk, maar gaat ook steeds beter omdat het slapen steeds beter gaat.

We zijn heel blij met onze doorbraak, voor onze dochter, maar ook voor de rest van het gezin!

met vriendelijke groete,

Marieke
Bergen op Zoom