Waarom je baby in het eigen bedje in slaap moet vallen

door Annelot Hofstede1 mei 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Hoe heerlijk is het wanneer je kindje bij je ligt te slapen. Warm en veilig. Hoe moe jezelf ook bent, van zo´n warm lijfje tegen je aan kun je ontzettend genieten. Wanneer je je baby of peuter zelfstandig leert slapen, leer je dat het verstandig is om je kindje altijd wakker in bed te leggen voordat je kleintje in slaap valt.

In de BabySlaapGids zul je dit ook tegenkomen. Welke methode je ook kiest uit de BabySlaapGids, dit zal één van de tips zijn. Het kan zijn dat je hier moeite mee hebt. Je wilt zo veel mogelijk bij je baby zijn en geniet van een slapend kindje in je armen. Waarom is het dan beter om je lieverd dan toch in bed te leggen?

Wanneer je je kindje in je armen in slaap laat vallen en daarna pas in het bedje legt, dan zal je baby hieraan wennen. Hij of zij zal jouw warme armen en rustgevende ademhaling nodig hebben om in slaap te kunnen vallen. Leg je je lieve schat slapend in het bedje en wordt het na een poosje wakker, dan zal hij of zij gaan huilen. Net zo lang totdat jij je baby of peuter weer in je armen neemt.

Ritme en structuur bij slapen

Vervolgens zal er rustig verder geslapen worden. Je wilt graag dat je kindje zelfstandig (door)slaapt. Daarom zal je baby moeten leren dat zijn of haar bedje de plek is waar geslapen wordt.
Je baby of peuter leert dat wanneer het bedje in zicht is, er geslapen moet worden.

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. Het is toch veel gezelliger om bij mama of papa in slaap te vallen? Probeer toch door te zetten. Wanneer je kindje protesteert en heel verdrietig is, haal hem of haar dan eventjes uit het bedje om te knuffelen en te troosten. Echter, zodra je kindje weer rustig is, leg je je baby of peuter weer terug in het bedje.

Veilig en fijn slapen in het eigen bedje

De methoden in de BabySlaapGids helpen je hierbij. Op een ontspannen manier leer je je kindje te slapen in het eigen wiegje, bedje of ledikantje. Hier neem je uitgebreid de tijd voor en uiteindelijk zal de kleine het accepteren. Op een gegeven moment valt het je zelfs op dat je peuter het fijn vindt om in bed te liggen. Lekker rollen totdat hij of zij ontspannen ligt. Je leert je kindje dat het kamertje, inclusief het bedje, een veilige en warme plek is.

Knuffelen kunnen jullie nooit genoeg. En natuurlijk zal je kleine nog wel eens in je armen in slaap vallen. Of loop je de kamer binnen en ligt je kleine ventje of dametje heerlijk op de bank te slapen. Pak deze momenten en geniet ervan. Het volgende slaapje is weer gewoon in het bedje.

Hebben jullie problemen met je kindje naar bed te brengen of slaapt je baby slecht? Hoe los je dit op? Hoe moeilijk is dit voor jou? Wij zijn benieuwd naar jullie tips en ervaringen. Laat hieronder jouw verhaal achter en wie weet help je hier een andere ouder mee.