Vuurwerk en het slapen van je baby

door Annelot Hofstede22 december 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

De gezellige kerstdagen zijn aangebroken. Overal lichtjes en vrolijke mensen. Een mooie kerstboom staat in de kamer. Jullie hebben er zin in. Misschien is dit wel de eerste kerst met je baby, heel bijzonder. Genieten van het bij elkaar zijn. Na de kerstdagen maken we ons op voor Oud & Nieuw. Wat niet alleen nog een gezellige avond betekent, maar ook vuurwerk. Mooie kleuren, maar ook harde knallen.

Je hebt weken gewerkt aan een doorslapend kindje. De BabySlaapGids is hier een goede leidraad bij geweest en alles lijkt in kannen en kruiken. Maar dan, zo rond die gezellige kerstdagen, zijn er ook die immens harde knallen. Jongeren die niet kunnen wachten om met vuurwerk te beginnen. Je baby of peuter kan hier erg van schrikken. Vooral ’s avonds wanneer het stil is, lijkt het soms alsof het naast het bedje wordt afgestoken. Sommige baby’s schrikken wakker en slapen weer rustig verder. Kindjes kunnen zo vast slapen, dat ze de knal niet eens horen. Echter, er zijn er ook die schrikken en niet meer door willen slapen. En ook de volgende avond beginnen te protesteren zodra ze het kamertje binnenkomen.

Is alles nu voor niets geweest? Staan de komende weken weer in het teken van slapeloze nachten? Dat hoeft gelukkig niet. Je kindje kan na deze onrustige dagen weer snel in zijn of haar ritme komen. Pak de BabySlaapGids er bij en gebruik dezelfde methode, tips en adviezen als hiervoor. Je baby of peuter zal een paar daagjes nodig hebben, maar jullie zullen de rustige nachten snel weer terug vinden.

Je kleine engeltje is geschrokken. Zorg dat je kleintje zich veilig voelt. De feestdagen zijn waarschijnlijk een onrustige periode voor je kindje. Veel dingen zijn anders. Jullie zijn vrij, er is meer visite of jullie gaan wat meer weg. Misschien later naar bed. Of een middagslaapje overslaan. Jij bent de veilige haven voor je lieve kindje. Zolang jij er bent om hem of haar de knuffelen, kussen en troosten, gaat het goed met je baby.

Haal je kindje uit bed en vertroetel de kleine, leg uit wat vuurwerk is en dat er niets is om bang voor te zijn. De toon van je stem zal je baby of peuter kalmeren. Wil je kleintje niet direct weer het bedje in? Push hem of haar niet. Blijf gezellig op het kamertje zitten keuvelen, of ga even naar een andere kamer. Laat je baby gewoon in je armen in slaap vallen. De volgende avond doe je precies hetzelfde. Probeer of je kleintje naar het eigen bedje wil, maak er geen punt van als dat niet het geval is. In het nieuwe jaar komt het allemaal weer goed met hulp van de BabySlaapGids. Er lopen veel dingen anders tijdens deze gezellige dagen.

Is het verstandig om je baby wakker te maken op oudejaarsavond? Jij kent je kindje. Luister naar je gevoel. Heeft je kleintje helemaal geen last van de knallen en wil je hem of haar liever laten liggen, dan doe je dat. Je bent immers zo bij je baby, mocht hij of zij toch wakker worden. Wil je je kindje graag bij je hebben om middernacht? Gewoon doen. Maak je kleintje rustig wakker en geniet van elkaar. Maak je niet druk om wat anderen zeggen, het is jouw kindje. De start van jullie nieuwe jaar!