Tips om baby in slaap te krijgen

door Annelot Hofstede23 februari 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Mijn ervaringen met de tips om onze baby in slaap te krijgen uit de babyslaapgids zijn erg goed. Hier het verhaal:

Ons tweede kindje, Julian, sliep vlak na de geboorte heerlijk! We gingen geregeld uit eten (onze oudste van 2,5 jaar vindt dat ook erg leuk) en dan sliep hij lekker vier uur achter elkaar in de wagen. Na een aantal weken, toen hij zich steeds bewuster werd van wat er om hem heen gebeurde, ging dat slapen overdag steeds slechter. Wanhopig werd ik er van, omdat ik nog een ander meisje had rondlopen. In de zomervakantie, toen mijn vriend en ik samen met onze kinderen op vakantie gingen, hadden wij er niet zo’n ‘last’ van. Mijn vriend ontfermde zich over onze dochter en ik over Julian. In de draagzak sliep hij geweldig en ook als ik naast hem op bed ging liggen ging het slapen redelijk. Mij viel wel op dat hij vaak wakker werd. Omdat hij zichzelf niet opnieuw in slaap kon brengen, begon hij dan steevast te huilen en wiegde ik hem weer in slaap. Of ik liet hem op mijn vinger sabbelen.

Na de zomer was ik het zat. Op internet las ik over de babyslaapgids en ik besloot hem te downloaden. Wat er in stond was heel helder en eigenlijk ook al wat ik gedacht had. Het enige verschil is, dat ik nu las van anderen dat het werkte. Met de slaapgids als stok achter de deur begon ik op een zondag. Ik begon met de midaagslaap, omdat Julian ‘s nachts gewoon goed in zijn eigen bed slaapt. hij heeft zelfs al een aantal keren doorgeslapen. De eerste keer zat ik anderhalf uur aan zijn bedje, voordat hij in slaap viel. Maar de tweede keer was hij ‘al’ na een half uurtje in slaap gevallen. Hij viel steeds sneller in slaap. Het is nu negen dagen geleden en hij is in staat zelf in slaap te vallen. Hij heeft het zo nu en dan nog nodig om even een minuut of vijf te jammeren, maar dat klinkt al heel anders. Je hoort dat hij zlef weet dat hij zo zal inslapen. Hij heeft zichzelf nu ook geleerd te duimen, dus al sabbelend op zijn eiegn duimpje slaapt hij tevreden in. Wel wordt hij nog vaak wakker, maar als ik hem even laat pruttelen is het zo weer stil. Bij kramphuiltjes, een boer die dwarszit of een windje, pak ik hem uit bed en troost hem. De rust is weergekeerd en ik heb nu ook meer tijd om met zijn zus te spelen.

Met vriendelijke groet,

Esther Koolstra
Moeder van Lieve (2,5) en Julian (3 maanden) van Heek
Leer je baby slapen & doorslapen