Succes met jullie babyslaapgids!

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Beste mevrouw Hofstede,

Toen ik vorige week ten einde raad internet raadpleegde omdat ik helemaal op was van de gebroken nachten, baalde ik enorm dat er een flink bedrag werd gevraagd voor jullie tips. Ik vond het nogal wat, en dat terwijl ik er bang voor was dat we aan de tips niks zouden hebben.

Omdat ik alle moed had opgegeven, heb ik de babyslaapgids toch gedownload. Hoewel ik begrijp dat de slaapgids niet gratis aangeboden wordt, hoop ik dat voor mensen met een minimaal inkomen de mogelijkheid bestaat ook gebruik te kunnen maken van jullie nuttige tips.

We hebben een dochter van 5 maanden waarmee we al vanaf dag 1 slaapproblemen hebben. Met name het drama van de eerste maanden is niet mis geweest. De kleine dame wilde niet gaan slapen, was regelmatig met hele dagen wakker en deed tussendoor, als we geluk hadden, een mini dutje.

Eindeloos hebben we haar steeds opnieuw in bed gelegd, stilgehouden met de pink in de mond, wiebelend in de wandelwagen, maar weer extra voeding. Ook lang laten huilen bleek geen geslaagde poging want na 1.5 uur werd het volume niet minder, tot we haar helemaal over de toeren maar wegbrachten.

Na verloop van tijd ging het beter en begon er wat ritme te komen. De kleine dame ging rond 19.00u slapen, we maakten haar dan niet meer wakker omdat we bang waren weer opnieuw met alle hulpmiddelen te moeten starten en ze kwam dan ergens laat in de nacht voor een flesje, daarna ging ze weer slapen tot in de morgen.

Zo ging het een tijd goed en we waren blij omdat het huilen over was, de avonden waren weer van papa en mama en de nachtvoeding namen we voor lief. Tot tegen de tijd dat onze dochter richting de 5 maanden ging.

Ineens werd ze ook weer wakker voor de fles van 22 of 23 uur. ZE kwam precies om de 4 uur, hoewel ze na de fles direct weer in slaap viel, hadden we toch gebroken nachten en ik was inmiddels al lang weer aan het werk overdag. Wat betreft haar gewicht ed. had ze de voedingen zeker niet meer nodig.

Het advies bij het wijkcentrum was om haar overdag flink te verzadigen; fruit, warme maaltijd en niet minder flessen zodat ze ’s nachts geen honger zou hebben, dit heb ik 3 dagen geprobeerd maar hielp niet. Ook ging het tegen mijn gevoel in omdat ik het idee had de kleine vol aan te proppen te zijn, bij mijn vriend in is de aanleg om snel dik te worden. Dus daar ben ik maar weer mee opgehouden.

Na de babyslaapgids te hebben gelezen was ik niet laaiend enthousiast. Na maanden van gehuil, zit je er niet op te wachten weer een periode van onrust, zeker niet in de nachten. Ik besloot mijn eigen weg te volgen en de flesvoeding af te gaan bouwen door steeds minder in de fles te gaan doen.

De eerste nacht dat ik daarmee wilde starten, besloot de kleine dame om niet meer om de 4 uur, maar om de 3 uur te komen. Dit was voor mij over de grens en ik besloot haar alleen wat slokjes water te geven. Dit deed ik en legde haar vervolgens weer in bed. Na 10 mopperen viel ze weer in slaap.

Na 3 uur kwam ze weer en wederom gaf ik haar water en legde haar terug, 10 min. Mopperen en het was stil. Helemaal blij was ik hiervan al want er leek een doorbraak te zijn.

De volgende nacht besloot ik haar niet meer uit bed te halen maar alleen over d’r bolletje te aaien. Ze is 2x wakker geweest die nacht maar ook zelf weer in slaap gevallen. De 3e en 4e nacht heeft ze nu zelfstandig doorgeslapen, we hebben haar niet meer gehoord. Wel geven we haar voor 23.00u nog een flesje maar als het zo doorgaat, halen we die er ook snel vanaf.

Dus met wat tips vanuit het babyslaapgids en een beetje van mezelf, lijkt het of we het ergste achter de rug hebben.

Succes met jullie babyslaapgids!

Groeten,

Een trotse moeder en tevreden kindje