Snel effect, wat een heerlijkheid

door Annelot Hofstede23 februari 2011

Hallo Annelot,

Ook ik was een van die ouders die na 5 maanden gebroken nachten toe was aan weer eens doorslapen.
Mijn dochter was eraan gewend geraakt dat ik ‘s nachts 2 tot 3 x per nacht haar speen terug kwam stoppen. Drinken hoefde ze niet.
Zelf raakte ik op den duur helemaal gesloopt daardoor. Als zij sliep lag ik ongeveer te wachten tot ze wakker werd, min.3x per nacht uit je slaap gehaald worden maakt dat je niet echt uitgerust aan je dag begint…

Toen ik jullie babyslaapgids downloadde was ik dan ook vastberaden vol te houden. Dat het al zo snel effect zou hebben had ik nooit verwacht!
Op nacht 1 hebben we vanaf een uur of 4 af en aan naar wat gehuil liggen luisteren, daarna sliep ze een uur en daarna nog weer
een beetje gehuild. Toch ging we haar niet oppakken, ze moest zelf leren weer in slaap te komen. Even doorbijten dus. In nacht 2 hebben we haar 1x 5 minuutjes horen huilen, daarna was het over.

De 3e nacht hebben we haar niet een keer gehoord en vanaf dat moment horen we haar heel af en toe nog ‘s nachts even een paar minuutjes pruttelen, maar meestal slaapt ze door zonder wakker te worden. Wat een heerlijkheid, weer door mogen slapen! En zo fijn te zien dat ze zo’n vrolijke uitgeruste baby is die makkelijk inslaapt zonder hulpmiddelen.
Ik kan iedereen aanraden dit ritme te volgen. Het lijkt zo simpel dat je denkt, had ik dit niet zelf kunnen verzinnen. Waarom heb ik die gids pas na 5 maanden ontdekt 😉
Annelot: bedankt! Zwanger worden

Groetjes, Liselotte
Download de BabySlaapGids!