Snel beginnen met een goed slaapritme voor je baby

door Annelot Hofstede19 juni 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen: een goed slaapritme voor je baby. Dit zorgt voor een goed slapend kindje in de toekomst. De eerste paar maanden zijn voor alle ouders niet makkelijk. Probeer toch snel een goed slaapritme te vinden voor je baby. Dit zal ervoor zorgen dat jij en je baby snel een nachtje door kunnen slapen.

Passend slaapritme

Wanneer je papa en mama wordt, verandert er veel. Je bent op zoek naar een goede indeling van de dag. Je bent helemaal niet bezig met het invoeren van een slaapritme. Toch zou je dit wel moeten zijn. Hoe klein je baby ook is, hij of zij leert ontzettend veel van je. Je baby leert doorslapen!

Slaaproutine

Slaap is voor je baby en peuter net zo belangrijk als liefde en verzorging. Goed slapen is gezond en maakt gelukkig. Door slaap een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden te maken, zal je kindje het sneller accepteren. Zo hoort het bij de dagelijkse routine, waardoor er minder verzet zal zijn. Wil je baby niet slapen? voorkom onrust!

Zoeken

Natuurlijk moet je zoeken naar een slaappatroon wat bij jou en je baby past. Dit is niet in één keer gevonden. Luister goed naar je gevoel. Probeer waar je baby zich het meest prettig bij voelt. De BabySlaapGids kan je helpen bij het zoeken. In de BabySlaapGids staan veel leuke en handige tips en adviezen.

Laat het los

Neem de tijd, jullie hebben al veel dingen waaraan jullie moeten wennen. Het zoeken naar een goed slaapritme kan je onzeker maken. Dat heeft iedere ouder. Bij het nieuwe ouderschap hoort onzekerheid. Dat is niet erg. Merk je dat je er teveel mee bezig bent, laat het dan los. Om het op een ander tijdstip weer vol energie op te kunnen pakken.

Ben jij van de schema’s of laat je je baby slapen wanneer hij of zij moe is? Laat hieronder achter hoe jij hierover denkt. Help onzekere ouders een weg te vinden in het zoeken naar een slaapritme.