Hoe slaapt jouw baby?

door Annelot Hofstede9 augustus 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Goed slapen is erg belangrijk voor je baby én voor jou. Jij hebt een goede nachtrust hard nodig om je weer op te laden voor een nieuwe dag. Het ouderschap komt immers met veel verantwoordelijkheden…

Wanneer je baby slecht slaapt zorgt dat voor onrust in huis. Ook op de momentjes dat je kindje dan wel eindelijk slaapt. Bewust of onbewust maak je je toch zorgen over het slaapgedrag van je kleintje. Zelf slaap je dan ook niet lekker, bij ieder geluidje wordt je wakker. Je wordt prikkelbaar en krijgt steeds minder zin om dingen op te pakken, je energie raakt op. Je kindje is snel huilerig en boos en ook het eten gaat moeizamer.

Fit, vrolijk en nieuwe energie

De zekerheid dat je baby heerlijk ligt te slapen geeft jou rust. Je kan even ademhalen en een momentje voor jezelf nemen. Je zult ’s nachts veel meer ontspannen in slaap vallen en zo de rust krijgen die je zo nodig hebt. De volgende dag voel je je fit en vrolijk en heb je weer genoeg energie om voor je kindje en jezelf te zorgen.

Tijdens het slaapje overdag kun je je gedachten even op wat anders richten. Al zijn het maar gedachten aan de schoonmaak van je keuken of het stofzuigen van de huiskamer. Gewoon even aan iets anders denken!

Voel je niet schuldig wanneer je op de bank ploft om televisie te kijken. Die strijk ligt er morgen ook nog wel.

Doe gewoon doen waar jij op dat moment behoefte aan hebt, die ruimte is er op dat moment.

Een gezonde ontwikkeling van je baby?

Slaap is belangrijk voor de ontwikkeling van je kleintje. Je baby krijgt veel prikkelingen en nieuwe indrukken gedurende de wakkere momenten. Je kleintje zuigt als het ware alles op wat hij of zij ziet, hoort en ruikt, net als een spons. Tijdens het slapen worden deze nieuwe indrukken verwerkt en krijgt alles een plaatsje. Zo krijgt je kindje weer genoeg energie om nieuwe impressies op te doen. En omdat je baby beter uitgerust is, kunnen nieuwe ervaringen beter onthouden worden. Kijk maar eens naar jezelf, wanneer je uitgerust bent, ben je meer alert en vergeet je minder.

Leg nu zélf de basis voor een goed slaappatroon

Goed slapen zorgt voor een gezonde groei. Wanneer je kindje slaapt, zijn hormonen actief die de groei stimuleren. Slapen heeft een positieve uitwerking op de sociale en emotionele ontwikkeling van je baby. Je kindje is vrolijk en voelt zich uitgerust en energiek. Dit straalt je kleine uit naar anderen. Het invoeren van een goed slaappatroon wanneer je baby nog klein is, werkt nog lang door.

Wanneer je kindje straks naar school gaat, is een goede nachtrust nog steeds heel belangrijk. School zal een intensieve periode worden voor je kind. Slaap zal hard nodig zijn! En de basis voor dat goede slaappatroon kun je nu zelf al leggen.

Voldoende slaap zorgt voor een goed humeur, betere eetlust en een betere sfeer in je gezin. Kortom, goed slapen is dus echt heel gezond!

Kan je hulp gebruiken bij het aanleren van een gezond slaappatroon? Download Het Online BabySlaapProgramma