Wat is een slaaphulpmiddel?

Een slaaphulpmiddel is niets anders dan een activiteit waar je kind afhankelijk van is geworden om met jouw hulp in slaap te komen.

Voor de meeste baby’s betekent dit een flesje krijgen totdat ze eindelijk slaperig en rozig worden waarna mama of papa ze in het wiegje leggen.

Het fopspeentje is het tweede meest voorkomende slaaphulpmiddel wat voor problemen kan zorgen. Een slaaphulpmiddel kan van alles zijn: een ritje in de auto, wiegen en/of rondlopen met de baby op de arm etc.

Slaaprituelen en hulpmiddelen

Sommige baby’s kunnen alleen in slaap vallen wanneer mama ze over het gezichtje blijft strijken totdat ze slapen of andere fysieke activiteiten die uitgevoerd moeten worden om je kind in slaap te krijgen. Je baby is hier aan gewend geraakt en heeft jou altijd nodig om in slaap te komen.

Maar zachtjes je kind op de arm in slaap wiegen is toch een fijne ervaring toch voor jou en je baby? Dat is ook heerlijk…. totdat je ettelijke malen per nacht je bed uit moet om deze handelingen uit te voeren!

Je baby is afhankelijk van jou geworden om met behulp van een slaaphulpmiddel in te slapen en door te slapen… Daarom huilt je baby wanneer ze ‘s nachts wakker wordt: ze is gewend aan het slaaphulpmiddel en ze heeft mama of papa nodig om weer te gaan slapen.

In de BabySlaapGids leer je, hoe je deze afhankelijkheid snel doorbreekt… zonder je kind in de war te maken!

Wanneer je baby heeft geleerd om in slaap te vallen zonder de hulp van deze slaaphulpmiddelen heeft ze niemands hulp nodig om door te slapen wanneer ze ‘s nachts wakker wordt. Ze heeft geleerd dat ze zelfstandig kan doorslapen en het nachtelijke huilen zal je niet meer horen!
Download de BabySlaapGids!l