Ouders liegen over baby slaapproblemen

door Annelot Hofstede13 augustus 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

We willen iedereen laten zien dat we superouders zijn. We willen het altijd beter doen. Nu blijkt uit een enquête van website Netmums dat 1 op de 3 nieuwe ouders liegt over de slaapgewoonten van hun baby. Gewoon, omdat anderen anders denken dat zij slechte ouders zijn omdat hun baby niet goed slaapt of doorslaapt.

Oordopjes?

Bijna de helft van de ouders zegt dat hun perfecte baby ‘s nachts nooit wakker wordt. In de realiteit slaapt een kwart van de baby’s door als ze twaalf weken oud zijn. Knap dat dan de helft van de nieuwe mama’s en papa’s niet hun bed uit hoeven. Horen zij hun baby niet? Gebruiken ze oordopjes? Of is het toch een kwestie van mooie verhalen aan de buitenwereld?

Een stalen gezicht

Grappig hoe snel een leugentje verteld is. Met wallen onder de ogen en een stalen gezicht beweert een ouder dat haar baby heerlijk kan doorslapen. Waarom niet gewoon eerlijk zijn? Alle jonge ouders zitten immers in hetzelfde schuitje. Is het werkelijk belangrijk wat een ander van je denkt? Blijkbaar wel.

Gouden tip

Met leugentjes vertellen schiet je niets op. De omgeving denkt dat het perfect met jullie gaat, terwijl je op instorten staat. Misschien had je wel een gouden tip gekregen, wanneer je de waarheid had verteld. In ieder geval vind je steun en begrip in je omgeving. Iedere ouder heeft een periode van slaapgebrek wanneer hun baby niet wil slapen.

Perfecte vrienden

Door eerlijk te zijn over de slaapproblemen van jou of van je baby, zal een ander jou ook in vertrouwen nemen. Praten alleen al kan een opluchting zijn. Lekker belangrijk dat die “perfecte” vrienden nu weten dat jullie al nachten niet geslapen hebben. Hebben die vrienden hun oordeel al klaar? Wrijven ze nog even in hoe perfect zij alles onder controle hebben? Dan zijn het geen echte vrienden.

Baby Slapen Leren