Nogmaals bedankt voor het schrijven van jullie boek

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Hallo,

Hierbij wil ik graag als “nieuwe” moeder, mijn reactie geven.

Na een half jaar met onze dochter Maartje bezig te zijn geweest om haar goed aan het slapen te krijgen ben ik begonnen de babyslaap gids te lezen en toe te passen.

We hebben een hele lieve vrolijke dochter, huilt weinig en heeft meestal goede zin. Maar als het op slapen aankomt…

Maartje heeft vanaf haar geboorte slecht geslapen. We dachten eerst, dat het aan de bevalling lag. (aangezichtsligging) Dit kan natuurlijk.

Overdag waren het hazenslaapjes van 10 minuten en ‘s nachts werd ze wel elk uur (of elke 2 uur) wakker.

De oorzaak wisten we niet, en hebben alles geprobeerd: laten huilen, bedje omhoog, bedje ergens anders, lampje aan, ostheopaat, magnetiseur en noem maar op!

Dat de oplossing zo makkelijk zou zijn, daar hadden wij niet aan gedacht..

Nu moet ik zeggen dat ik na het lezen van het boekje zoiets had van: Ja, maar heel veel dingen doen we al zo! Niet exact dus. Het ritme consequent afhandelen, en de “ritueeltjes” elke dag hetzelfde toepassen, dit verschilde nogal eens. Het grootste probleem was ’s nachts. Ze werd gemiddeld tussen de 5 of 10 keer wakker. We pendelden er dan ook telkens weer naar toe om haar weer het speentje te geven (ze heeft enorme zuigbehoeften) om haar weer rustig te kunnen laten slapen. Het hielp, maar telkens werd ze opnieuw (meestal na 1 uur) wakker. Onze nachten waren aan de lopende band doorbroken. Hoe wij (mijn man en ik) dit volhielden en in het dagelijkse leven normaal konden functioneren vraag ik me nog steeds af. Nee, ze was inmiddels een half jaar oud en het moest nu ECHT anders. Ze was te onrustig en inmiddels doodop. Dat kon je heel goed merken.

Toen ik jullie boekje op internet downloaden, had ik het volste vertrouwen. Dit moet werken, anders is er echt iets met ons kleine meisje!

We begonnen fanatiek, hoewel we wisten, dit wordt zwaar. Dit viel me dus erg mee. Natuurlijk was het pittig, maar we waren al gewend om vaak gewekt te worden ’s nachts.

Na de eerste nacht rond 1 uur wel 5x 5 minuten huilen was het stil. Toen rond de klok van 4 uur nog 2x 5 minuten en ze sliep door tot ’s morgens 7 uur. Geweldig, vonden wij al.

De tweede nacht, rond 2 uur 3x 10 minuten, half uur stil nog 1x 10 minuten.. hele nacht doorgeslapen. Wauw.. (niet te vroeg juichen dachten we)

De derde nacht rond 3 uur 2x 20 minuten huilen en toen de hele nacht doorgeslapen!

Het werkt! Het nieuwe nachtritme werkt! We waren helemaal blij, maar wilden nog niet te vroeg juichen. De nacht daarop, ging het prima! 1x 10 min huilen, stil…… en niks meer gehoord. De nachten daarop, zijn super. Meestal wordt ze wel 1 of soms 2x wakker, en valt zelf weer in slaap. Af en toe het speentje in het mondje doen, maar ze slaapt veel beter. Gek genoeg… slaapt onze baby overdag ook veel beter nu! Alles hangt samen, daar ben ik van overtuigd.

Nogmaals bedankt voor het schrijven van jullie boek. We hebben er duidelijk iets aan gehad.

(nu het met haar super gaat, komt het er bij paps en mams uit… we zijn erg moe en kwetsbaar voor alle virusjes die rondzweven.. maar laat het er maar uitkomen, dan zijn we straks alledrie lekker fit en kunnen we heerlijk van de lente genieten!)

Met vriendelijke groet,

Bianca Salet