Niemand vertelt hoe zwaar ouderschap kan zijn

door Annelot Hofstede18 juni 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Je hele omgeving in extase toen je vertelde dat jullie een kindje krijgen? Hoe heerlijk het zal zijn om straks een kleintje in jullie midden te hebben. Dat de bevalling echt wel mee zal vallen. Even tanden op elkaar en je bent er alweer doorheen. Leer je baby doorslapen zodat de slapeloze nachten snel voorbij zullen zijn. Is er iemand geweest die tegen je zei dat een bevalling vreselijk is en dat je op sommige momenten je baby niet meer lief vindt?

Geen roze wolk
Zwangerschap en ouderschap wordt omringd door positieve en magische gedachten. En natuurlijk is het bijzonder om een klein wezentje in je buik rond te dragen en een mooie baby vast te houden. Maar niet alles is positief aan het ouderschap. Een bevalling kan erg lang duren, pijn doen en een traumatische ervaring zijn. De roze wolk komt soms helemaal niet. Een baby die dag en nacht huilt doet je dingen denken waarvan je niet wist dat je dat in je had.

De rest van je leven
Er komen gevoelens van bezorgdheid en angst naar boven. Je zult de rest van je leven zorgen hebben om deze kleine baby. Onzekerheid, altijd maar denken: “Doe ik wel het beste voor mijn kindje? Had ik dat toch niet ander moeten aanpakken?”. Je sociale leven verandert. Hoe hard je altijd geroepen hebt dat dat jou nooit zal gebeuren, het gebeurt. En niet omdat je niet meer aardig bent wanneer je papa of mama wordt. Maar omdat de tijd er simpelweg niet is.

Stift op de bank
Je huis zal nooit meer hetzelfde zijn. Is je baby net gebeuren, is er niets aan de hand. Je baby ligt heerlijk in de box of het wippertje en jij kunt je ding doen. Wordt je baby een peuter, is het plaatje heel anders. Peuters maken rommel en weten niet wat opruimen is. Ze denken dat ze met een schaar hun haar af kunnen knippen en dat stift op de bank echt niet erg is.

Wat? Zwanger? Wat leuk, gefeliciteerd!”
Gelukkig vergeet je dit alles wanneer je baby naar je lacht of je peuter je een hele dikke knuffel geeft. Vandaar dat je enthousiast reageert op het nieuws van je zwangere vriendin: “Wat heerlijk een kleintje! Wat ben ik blij voor je! Wat zeg je? De bevalling? Och, niets om je zorgen over te maken, even tanden op elkaar en het is alweer voorbij!”.