Mama zijn is leuk!

door Annelot Hofstede3 juli 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Mama zijn is niet altijd even makkelijk; niet willen eten, niet willen slapen, niet willen luisteren. Je hebt een enorme verantwoording over een heel klein wezentje. Een klein totaal afhankelijk mensje. Vooral wanneer je net bevallen bent van je eerste kindje, ben je erg onzeker. Doe ik het allemaal wel goed? Je bent altijd maar moe en het lijkt alsof deze bubbel waar jij en je baby nu in leven alles is. Er zullen momenten zijn dat je je afvraagt: “Is dit het nou?”.

Mama zijn is leuk! Niemand ontkent dat het heel zwaar kan zijn, maar het is vooral heel bijzonder en leuk! Vanaf de eerste keer dat je het kleintje in je armen houdt. Zoveel liefde, je wist niet dat je zoveel kon voelen. Ondanks de gebroken nachten die volgen op dit moment, zal die liefde groeien en groeien. Je merkt het aan kleine momentjes. De hele dag voel je je al futloos en niets gaat zoals het zou moeten, plots borrelt er een intens gevoel van geluk naar boven. Dit kleine hummeltje wat zo heerlijk ligt te kirren is jouw kindje. Een heel klein handje in jouw hand als jullie samen naar de winkel of in het bos wandelen. Dat kleine meisje wat zo geconcentreerd en lief aan het spelen is. Een stoer mannetje dansend op vrolijke muziek. Een heel bijzonder en onbeschrijfbaar gevoel krijg je daar van.

Het helpt om zulke momenten even terug te halen wanneer je er helemaal doorheen zit. Je kindje is wakker midden in de nacht. Je hebt, met behulp van de BabySlaapGids , een eigen ritueel uitgevonden om je kindje weer rustig in slaap te laten vallen. Alleen zie je het nu even helemaal niet meer zitten. Haal diep adem. Voer rustig de voor jullie zo bekende handelingen uit en tover gedurende dit proces zo´n mooi moment voor de geest. Je merkt dat je glimlacht en dat je nieuwe energie hebt om je helemaal op je baby te kunnen focussen.

Mama zijn is echt leuk! Lekker knuffelen met je baby. Al de aandacht die jullie krijgen van de kraamvisite. Mensen die blij worden zodra ze je baby in de wagen zien liggen. De eerste lach, helemaal speciaal voor jou. De eerste keer omrollen, zitten, staan en lopen. Mijlpalen. De eerste keer dat je “mama” hoort, geweldig! Wandelen of fietsen met een zingende peuter. Samen knutselen en nog steeds knuffelen. Stoeien en gek doen. De blijheid van je kleine mensje als je een dagje zonder hem of haar weg bent geweest. Vol overgave wordt er geroepen: “MAMAAAAA!!!”, om vervolgens op je af te rennen alsof je een jaar weg bent geweest. Dit soort dingen wil je wel 100 keer overdoen. En dat kan, want dit is jouw kindje en de tijd zal nog heel vaak heel even stil staan.

Natuurlijk zijn er zware momenten en valt het niet altijd mee. Gelukkig worden deze momenten overtroffen door de leuke, bijzondere en mooie dingen die je mee maakt met je kleintje. Stop een klein notitieboekje in je tas zodat je de gebeurtenissen die je echt niet wilt vergeten snel kun opschrijven. Denk niet dat je dat toch nooit meer vergeet. Er zullen er nog zoveel komen dat de kans op vergeten best groot is. En die stukjes die je hebt opgeschreven blijven leuk om later nog even terug te lezen. Al is het midden in de nacht en zit je met een eigenwijze peuter op schoot, die even geen zin heeft om te slapen.

Vind je dit een leuk artikel? Stuur het dan door via Facebook door op de ‘Like’ knop te klikken 🙂