Kan het niet vaak genoeg zeggen bedankt!

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Hoi Annelot,

In een woord geweldig! Na bijna 10 maanden ’s nachts om de 2 a 3 uur met een wakker kind te zitten heeft ze nu vannacht voor het EERST doorgeslapen van 18.30 uur tot 07.00 uur.

Wij hebben een dochter die nog al wat probleempjes heeft, zoals veel spugen dit komt door een verdikking van de maag naar de darmen. Hierdoor sliep zij altijd of in onze armen of op de bank zodat wij haar in de gaten konden houden. Ze spugen dan niet normaal maar er komt een hele fles uit!

Omdat zij de tweede is sliep ze ook vaak overdag in de kinderwagen als ik naar school liep. Na 150 euro uitgegeven te hebben aan een homeopaat was ik afgelopen maandag echt radeloos. Tot ik iemand zijn reactie las over jou boek. Dus meteen besteld voor die 27.95, en we zien het wel.

Ik ben maandagavond meteen begonnen, oudste dochter van 7 jaar de hele week bij opa en oma laten slapen en er voor gaan!!!! Eerste avond 1 uur en 3 kwartier naast bed gezeten, ik dacht al moet ik tot ’s nachts zitten ik ben wel wat gewend dit moet gewoon lukken. Na een kwartier was ze alweer huilend wakker dus in mijn eigen slaapkamer paar minuten gewacht, wekker goed in de gaten gehouden. En jawel na 8 minuten was ze zelf op haar buik gedraaid (nog nooit gezien!!!) en ze sliep weer.

Tot 04.30 uur, 3 minuten laten huilen en daarna naar haar kamer gegaan. Ze sliep om 5.30 uur weer tot 6.15 uur. Toen er uit gegaan en het ochtend ritueel ingevoerd. Uiteindelijk overdag slaapt ze nu ook in haar eigen bed, ’s morgens wel 2 uur en ’s middags 1 uur. GEWELDIG, eindelijk tijd voor mijzelf.

Donderdag voor het eerst stoel in het midden van de slaapkamer daar werd ze niet vrolijk van dus 20 minuten gezeten tot ze sliep, daarna wakker om 02.00 uur heb tot 03.00 uur op haar kamer gezeten toen een fles gegeven, daarna viel ze om 03.30 in slaap, helaas 03.40 uur wakker dus heen en gewacht tot ze weer sliep om 4.15 uur toen geslapen tot 07.30 uur.

Ik dacht volhouden, de volhouder wint toch?? En jawel gisteravond zonder te huilen om 18.40 uur in slaap gevallen en vanmorgen werd ze wakker om 07.00 uur.

GEWELDIG ik ben super enthousiast over je boek en raad het de mensen aan die ook in een negatieve spiraal zitten waar je niet alleen uitkomt.

Dit had ik dus nodig, ik vond het fijn dat ik in haar kamer kan wachten tot ze slaapt dan heb je ook niet een schuld gevoel. Oke ze huilen wel maar je kan ze geruststellen. Ik ben er nog niet want morgenavond gaan we met de stoel richting de deur maar ik heb nu al heel veel bereikt.

Kan het niet vaak genoeg zeggen bedankt,

Groetjes van een uitgeruste moeder, Sandy.