Heel erg bedankt voor het teruggeven van onze nachtrust

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Hallo Annelot,

We zijn een aantal weken geleden begonnen met de slaaptraining en tot mijn grote verbazing heeft het gewerkt!

Ik heb een dochtertje van negen maanden en ze viel inderdaad, zoals staat beschreven in de gids, elke avond lekker aan de borst in slaap. Ik vond het helemaal geen probleem en genoot er zelf ook van totdat we het punt bereikte waarop ik echt dacht: En nu wil ik ‘s nachts gewoon weer door kunnen slapen.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan een baby van negen maanden… Ik ben op het internet gaan zoeken naar een oplossing en vond de babyslaapgids. Onder het motto van ‘je kunt het in ieder geval proberen’ heb ik het eigenlijk gekocht en naarmate ik verder las werd ik steeds gemotiveerder om het echt serieus aan te gaan pakken en mijn vriend ook.

Dus we zijn het gaan doen en na een aantal zware nachten naast het bedje van Jula sliep ze ineens een nacht door! We waren allebei stomverbaasd en heel erg blij! Trots op ons kind en op onszelf dat het is gelukt.

Onze grens ligt ook bij zes uur ‘s morgens en het enige wat ik nog wel lastig vind is wat te doen als ze om half zes wakker wordt en gaat huilen en je weet zeker dat ze niet meer in slaap zal vallen. Haal je ze dan maar eruit of laat je haar eerst een beetje huilen en haal je haar dan eruit. Het is natuurlijk niet zo dat ze kan klokkijken. Dus als je hier nog tip voor hebt?

In ieder geval heel erg bedankt voor het teruggeven van onze nachtrust en ik zal de gids zeker aanbevelen aan andere ouders!

Groetjes,
Joyce Kemperman