Maak je geen zorgen: leer van je kindje!

door Annelot Hofstede23 maart 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Kijk eens een tijdje naar je kleine wondertje. Je baby lig heerlijk ontspannen bij je op schoot. Of in de box.

Je peuter neemt rustig de tijd om nog eventjes popje naar bed te brengen. Of om rustig bij al het fruit in de supermarkt te kijken. Helemaal op zijn of haar gemak, totaal geen last van alles wat nog moet gebeuren.

Jouw kindje leeft 100% in het hier en nu

De gedachten van je kleintje zijn bij de bananen of de appels. Niet bij die berg strijk die er nog ligt. Of de belastingaangifte die nog moet gebeuren.

Je kleintje is een meester in het hier en nu leven. Nu gebeurt het. Niet gisteren, niet over een uurtje en al helemaal niet morgen. Waarom zorgen maken als je nu naar die mooie gele kleur van bananen kunt kijken. Of nog even aan een appeltje kunt ruiken?

Ontspan & Geniet!

Probeer van je kleintje te leren. Voel je niet schuldig wanneer je een uurtje lekker ontspannen op de bank ligt met je ogen dicht. Kijk met je peuter mee naar die mooie bananen. Ontspan en geniet van je baby die bij je op je schoot ligt te soezen. Tel de vingertjes, wrijf over het zachte buikje, ruik aan de frisse haartjes.

Kinderen hebben geen zorgen. Die genieten van alle kleine en grote dingen in het leven. Ze zijn totaal niet bezig met wat er morgen komen gaat. Wanneer je volwassen bent, heb je soms zoveel aan je hoofd dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op de automatische piloot geef je je baby een schone luier of je peuter een knuffel. Je speelt wel met je kindje, maar je gedachten zijn alweer bij wat er nog moet gebeuren.

Leef NU… en accepteer de dingen zoals ze zijn

Nu leven en niet morgen is niet ingewikkeld. Natuurlijk, er zijn momenten dat de zorgen zo groot en verdrietig zijn dat je ze niet naast je neer kunt leggen.

Maar ook dat is leven in het nu.

Je bent nu ongerust. Je bent nu verdrietig. Je bent nu boos. Geef dat gevoel de kans en leg je er bij neer. Laat het gebeuren, tranen komen toch. Is het niet nu, dan wel morgen of overmorgen.

Leer van je kleintje. Je kleintje is nu verdrietig. Die stopt de tranen of boosheid niet weg. Vol overgave huilt hij of zij het verdriet eruit. De tranen lijken soms uit de tenen te komen. Als het verdriet of de boosheid eruit gehuild is, is het vaak ook over en gaat je lieve schat weer verder met de orde van de dag.

Zo krijg je rust in je hoofd

Vaak zit ons hoofd vol met gedachten over dingen die nog moeten gebeuren. Schrijf deze op zodat je ze kwijt bent en niet zult vergeten. Zo krijg je overzicht en rust. Ook het opschrijven van je zorgen en andere gedachten zorgt voor verlichting. Leg je handen op je buik en concentreer je op je ademhaling wanneer je je gedachten niet meer onder controle krijgt. Dit is een eenvoudige manier om te ontspannen en je hoofd leeg te maken.

Geniet samen met je kindje

Speel vol overgave samen met je kleintje. Laat alle andere dingen los en focus je op hetgeen wat jullie nu aan het doen zijn. Dwalen je gedachten af, fluit jezelf dan terug. Je zult merken dat je nog meer plezier hebt met je baby of peuter. Je stoere vent of lieve prinsesje geniet zichtbaar, ook je kleintje heeft door dat je er helemaal voor hem of haar bent.

Klik hieronder op “VIND IK LEUK” als jij je kleintje ook graag ziet genieten van het moment 🙂