Speen afleren baby – Zo doe je het!

door Annelot Hofstede2 juli 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Het speentje is een bekend hulpmiddel om een baby sneller in slaap te laten vallen. Het probleem is alleen dat JIJ degene bent die het fopspeentje op ieder moment van de dag én nacht aan je kindje moet geven.  Ook bij het consultatiebureau hoor je al snel dat het beter is om een speentje zo snel mogelijk uit het leven van je baby of peuter te verbannen.

Woedeaanvallen zonder speentje

Je wilt graag zien dat je baby of peuter zonder speentje leert slapen. Het liefst gaat het speentje op dit moment de deur uit. Alle tips en adviezen heb je al geprobeerd, inclusief het direct wegnemen van het speentje en onverbiddelijk zijn. Maar je komt er niet doorheen. Nachten ben je nu al wakker omdat je kindje absoluut niet wil slapen zonder speentje. Je peuter krijgt misschien woedeaanvallen sinds het speentje verbannen is.

Radeloos door het fopspeentje!

Je kan er niet meer tegen, je bent uitgeput en radeloos. Dus loop je naar de kast en tovert een speentje tevoorschijn. Zo. Eindelijk weer rust in de tent. Toch zal je baby of peuter ooit moeten ontwennen van het speentje. En of je het nu of over drie maanden doet, het blijft een moeilijke periode. Maar ook hier komen jullie doorheen.

Leer het speentje af – Eens moeten jullie er doorheen

Het leed is al geschied, je hebt het speentje immers al aan je kindje gegeven. Laat het maar heel eventjes zo. Niet weken, maar een paar dagen. Praat jezelf moed in en bereid je kindje er, zover dat kan, op voor. Dan neem je resoluut het speentje af en gooit het ver weg. Het gaat echt voorbij, straks weet je kindje niet eens meer wat een speentje is.

Is het dan toch niet het speentje?

Is jouw kindje al een lieve peuter? Kijk dan eens naar de tandjes, na een paar weekjes zie je al verschil. Een eventuele overbeet is al aan het verdwijnen.Blijft je baby of peuter slecht slapen ´s nachts, dan is er misschien toch iets anders aan de hand. In BabySlaapGeheimen vind je raad voor het terugkrijgen van de broodnodige rustige nachten en ontspannen dagen.

Baby Slapen Leren