7 oppeppers voor iedere mama!

door Annelot Hofstede11 augustus 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Iedereen heeft wel eens een baaldag. Soms zelfs twee achter elkaar. Donker, regen, wind, niet zo lekker in je vel en werkelijk nergens zin in. Het is pas 8 uur ’s morgens en de dag die voor je ligt lijkt eindeloos lang. Het liefst zou je de hele dag in bed liggen. En dat zou je waarschijnlijk ook gedaan hebben, als er niet een heel klein wezentje van je afhankelijk zou zijn.

Je baby is deze morgen wakker geworden en heeft zin in de dag! Lekker bij mama zijn, samen spelen en rommelen. Je baby voelt zich gelukkig en blij. De kans is groot dat de aanblik van je baby je al een stuk vrolijker maakt. Gelukkig kun je je met een paar simpele handelingen al beter gaan voelen.:

1) Tover een instant glimlach op je gezicht met dit lijstje

Als je kleintje even ligt te slapen of te spelen, pak dan een velletje papier en een pen of je laptop en schrijf tien (of meer) dingen op die een glimlach op je gezicht toveren. Dingen waar je blij mee bent en zeker dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld de gezondheid van je kindje, je partner, die lieve vriendin of dat fijne huis waar jullie in wonen. Je zult merken dat je na een paar woorden al vrolijker bent. Je kunt dit lijstje bewaren, zodat je jezelf af en toe kunt helpen herinneren hoe gelukkig je bent. Je kunt het lijstje ook weg doen en gewoon opnieuw beginnen als je daar behoefte aan hebt.

2) Bekijk je omgeving met nieuwe ogen!

Bewegen zorgt er ook voor dat je je beter gaat voelen. Pak de kinderwagen en je kindje en ga een stuk lopen. Maakt niet uit waar naar toe, probeer je bewust te zijn van je omgeving. Kijk eens wat langer naar een mooie tuin of een vogeltje in de boom. Zing een liedje voor je kleintje of trek een gek gezicht.
Samen lol maken, dit zijn van die momenten die je nog lang bij zullen blijven. En door terug te denken aan zo’n moment, kun je dit blije gevoel later weer eenvoudig oproepen.

3) Verwen jezelf!

Een uitgebreide douche of een lang bad doet ook wonderen. Dit kan natuurlijk samen met je baby of peuter, maar het kan ook als deze ligt te slapen. Lekker inzepen met een heerlijk geurende douchecrème, uitgebreid je haren wassen, je gezicht scrubben, zachte bodylotion en misschien zelfs een maskertje. Na dit verwenmoment heb je vast nog wel een klein ogenblik om met een kopje thee op de bank na te genieten. Je merkt dat je er weer helemaal tegen aan kunt!

4) Ga sporten met een vriendin!

Mocht je even oppas hebben voor je kleintje is het ook een aanrader om te gaan sporten. Bijvoorbeeld hardlopen met een vriendin of een groeples op de sportschool. Je komt onder de mensen en kunt even heerlijk bewegen.

5) Laad jezelf op in de sauna!

Heb je een oppas dan is een dagje naar de sauna ook een prima gelegenheid om jezelf op te laden. In de sauna kom je tot rust en heb je even helemaal de tijd voor jezelf. En als je daar toch bent: onderga een heerlijke massage en droom weg.

6) Plan “momenten voor jezelf’ regelmatig in!

Het kan ook zijn dat je al genoeg hebt aan het drinken van een kopje koffie of thee in het dorp, alleen. Je weet zelf waar jij je energie vandaan haalt, probeer deze momenten met regelmaat in te plannen. Jij voelt je beter en je baby heeft een blije moeder, vol energie!

7) Doe even helemaal NIETS! Geniet van een luie “hangdag”!

En mocht het nu een dag zijn dat je echt niet vooruit te branden bent, hou dan ook gewoon lekker je pyjama aan en maak er een “hangdag” van met je kleintje. Gewoon helemaal niets, gezellig op bed ontbijten en samen een extra tukje doen in het grote bed. Dat is ook genieten toch?!

Kunnen niet alle mama’s een oppepper gebruiken? Deel dit artikel dan op Facebook! Klik op het VIND IK LEUK / LIKE knopje hieronder: