De methode heeft super heeft gewerkt!

door Annelot Hofstede31 januari 2011

Hallo Annelot,

Wij willen toch wel erg graag kwijt dat de methode super heeft gewerkt! Sommige dingen die in de slaapgids staan hebben ons nieuwe inzichten gegeven (bijv. dat het niet slapen overdag er voor kan zorgen dat ook ’s nachts slapen minder goed gaat; dus ’s middags het slaapje weer invoeren).

Het probleem was dat ze eerst alleen wilde slapen in onze armen; we waren al zo ver dat ze wel in bed ging liggen maar zodra we weg gingen begon ze ontzettend te huilen; soms zelfs gewoon hysterisch. Je hart breekt dan en na een tijdje geef je het op en blijft dan toch maar bij haar tot ze echt diep in slaap was; niet alleen overdag maar vaak ook ’s nachts (zelfs soms een paar keer per nacht).

We raakten er zelf ook gestrest door; want iedere keer als ze naar bed moest bedenk je al op de trap; ‘ hoe zal het gaan’ en wordt je op voorhand al wat gespannen wat onze dochter natuurlijk ook voelt. Jouw methode heeft ons zo gesterkt (omdat het aansloot op onze manier die we al ‘gestart’ waren) dat we vooraf al overtuigd raakte dat het hiermee echt zou lukken; dus samen afgesproken echt consequent te zijn en het vol te houden. We zijn de eerste dag begonnen met het middagslaapje; tot 6x terug gemoeten naar haar omdat ze heel heftig huilde en toen sliep ze zelfstandig. Dezelfde avond nog 1x terug gemoeten (huilen was al minder intensief leek wel) en toen sliep ze al!

De tweede dag zouden we volgens afspraak haar iets langer moeten laten huilen maar wat bleek; ze heeft 5 minuten gehuild en was toen al stil en sliep ze. Dezelfde avond ging ik naar boven en bedacht dat na 7 a 10 terug gaan wel lang zou zijn…maar na een vast ritueeltje draait ons schatje zich op haar buik en slaapt meteen…zonder huilen zelfs.

Geweldig dus! Ook heeft ze afgelopen nacht voor het eerst doorgeslapen zonder te huilen in de nacht. Die middagslaapjes heeft ze dus nodig en zorgt er nu al voor dat ze ook ’s nachts blijkbaar beter slaapt. Echt een succesverhaal dus want binnen 2 dagen is het al gelukt. We zijn ons er van bewust dat we wel de methode vast moeten houden wil ze minder goed gaan slapen om wat voor reden ook; we moeten ons dus niet laten ‘verleiden’ haar op schoot te nemen of bij haar te blijven tot ze slaapt; we hebben nu het inzicht dat we -door er zelf mee te beginnen bij haar te blijven- zelf het ‘probleem’ gemaakt hebben. Maar we zijn er van overtuigd dat ‘ons probleem’ opgelost is en dat we voldoende handvatten hebben om evt. ‘herhaling’ of een slechte periode goed door te kunnen komen.

Dank je wel dus…

Met vriendelijke groet

L. Danklof