Waarom je eigen moeder zo bijzonder is!

door Annelot Hofstede9 mei 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Kijk eens naar de relatie met je eigen moeder. Wat voor een  bijzondere relatie dit is. Een eeuwige band, wat er ook gebeurt. En kijk eens naar vroeger en nu. Wat is er veranderd in jullie relatie, zijn de verhoudingen verschoven naarmate de jaren verstreken?

Vroeger keek je waarschijnlijk heel anders tegen je moeder aan. Zij had de taak jou op te voeden, groot te brengen tot een zelfstandig individu. Misschien dat je je moeder niet altijd even aardig hebt gevonden.

Je voelde je misschien niet altijd begrepen, zelfs wel eens eenzaam af en toe. Nu je volwassen bent en een baby hebt, bekijk je je moeder met andere ogen. Je weet dat zij altijd het beste met je voor heeft gehad. Jij was, en bent, het allerbelangrijkste in haar leven.

Je moeder is er altijd voor je geweest

Vanaf het moment dat zij jou in haar armen hield, heeft ze voor je gezorgd. Te beginnen met het geven van heel veel liefde. Een knuffel, een kusje, een schone luier, een pleister. Een aai over je bol of die armen om je heen wanneer je verdrietig was.

Ze was er altijd. Ze is er nog altijd. Je belt haar op als je advies nodig hebt, of een luisterend oor. Ze laat je weten dat je het goed doet, dat ze trots op je is. Ze vertelt aan jou, en aan iedereen die het horen wil, hoe lief, knap en geweldig jij bent.

Nu ben jij zelf mama! … begrijp je jouw moeder nu beter?

Je zal tot het besef zijn gekomen dat je al die dingen vroeger niet mocht omdat zij je wilde beschermen. Tegen pijn en verdriet. Tegen de boze buitenwereld. Ze heeft pijn gehad wanneer jij dat had, maar liet je uiteindelijk toch gaan. Omdat je met vallen en opstaan groot wordt.  Bij het opkrabbelen, stond zij met open armen op je te wachten. Om je op te vangen en te troosten.
Nu jij een kindje hebt, zal jullie relatie weer veranderen. Je weet dat alles wat jij nu voor je kindje voelt, zij voor jou voelt.

Je moeder geniet nog steeds van jouw lach

Wanneer je baby naar je lacht of je peuter naar je toe komt rennen, ben je in de zevende hemel. Je wordt overmand door gevoelens. Al deze gevoelens heeft zij ook voor jou. Zelfs nu, nu je volwassen bent. Een eigen leven hebt en zelf keuzes maakt. Waar ze het overigens niet altijd mee eens is, maar ze laat je het zelf uitvogelen. Je moeder geniet nog steeds van jouw lach en heeft pijn wanneer jij pijn hebt.

Niets is zo fijn om te horen dat er iemand van je houdt. Laat je moeder weten dat ze bijzonder is!

De band tussen moeder en kind wordt nooit verbroken. Deze verandert gedurende de jaren, maar je mama zal altijd je mama blijven!

🙂 Klik op “Vind ik leuk” en herinner je vrienden eraan hoe bijzonder hun eigen moeder is: