De BabySlaapGids, hoe weet ik welke methode bij ons past?

door Annelot Hofstede7 december 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Vanaf het begin van je zwangerschap kom je voor keuzes te staan. Willen we weten of het een jongetje of een meisje is? Wil ik thuis bevallen of in het ziekenhuis? Wat regelen we voor de opvang? Zoveel mooie namen, welke past bij ons kindje? Als jullie kleine wondertje geboren is, zullen de keuzes niet minder worden. Ga ik borstvoeding geven? Of kies ik voor flesvoeding? Hoe lang blijft de baby bij ons op de kamer slapen? Een speentje of geen speentje voor de zuigbehoefte van mijn baby?

Slaap. Heel belangrijk voor je kleintje. En voor papa en mama. Na een periode van nachtelijke voedingen is het tijd voor je baby om de nacht door te slapen. Je zult ontdekken dat ook jouw baby een eigen willetje heeft. Niet alle kindjes slapen rustig de nacht door. Gebeurt dit sporadisch dan is dit niet erg. Wordt het terugkerend probleem, dan ga je op zoek naar een oplossing. Advies uit de omgeving, tips op internet en uiteindelijk ben je bij de BabySlaapGids uitgekomen. De BabySlaapGids helpt jou je baby te leren zelfstandig en rustig door te slapen.
Je leest de BabySlaapGids nauwkeurig door, maar je kunt niet beslissen welke methode het best bij jullie past. Blijf je op het kamertje? Laat je je kindje vanaf de eerste dag geleidelijk alleen? Of laat je je baby bij jou in bed slapen? Wederom sta je voor een keuze. Een verkeerde keuze is er niet, want welke methode je ook kiest, je doet het uit liefde voor je kindje.

Misschien wordt de keuze makkelijker doordat je al een ouder kindje hebt en je gewoonweg niet bij je baby kunt blijven. Het is belangrijk om hier mee in het reine te komen. Je baby is niet alleen, je kan naar het kamertje om te troosten wanneer je wilt. Je baby voelt het wanneer jij onzeker bent en zal hierdoor nog meer protesteren. Je kleintje heeft er veel baat bij wanneer jij zeker overkomt.
Wanneer je voor een methode kiest, is het in de eerste plaats belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Probeer iedere methode voor je te zien en schrijf op wat je daar bij voelt. Weet je nu zeker dat je bij je baby wilt blijven tot hij of zij rustig slaapt? Kies dan nu voor deze methode en kijk niet meer bij de overige methodes. Daar kun je weer onzeker van worden. Ben je er nog niet uit? Praat erover met je partner of iemand die jullie goed kent. Leg duidelijk uit wat je voors en tegens zijn bij iedere methode. Luister vervolgens naar de reactie van de ander en neem deze serieus. Je vraagt advies, sta daar voor open. Kun je nog steeds geen keuze maken? Maak een start met de slaaptips uit de BabySlaapGids. Je zult merken dat dit het begin is van het terugbrengen van de nachtrust.

Voel je niet schuldig, je kiest voor deze aanpak omdat je van je kindje houdt. Blijf rustig, er zullen momenten zijn dat je het niet meer ziet zitten. Reageer dit niet af op je kindje. In de BabySlaapGids vind je een aantal ontspanningsoefeningen voor jezelf. Wil je je baby lekker knuffelen en bij je houden totdat je kleintje in slaap is gevallen? Gewoon doen, morgen begin je opnieuw. Geef niet op, uiteindelijk zal het goed komen.