Behoren slaapliedjes tot het verleden?

door Thalia de Caluwe9 juli 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Ken je alle slaapliedjes nog van vroeger? Misschien hoor je je moeder zingen, wanneer je je ogen sluit. Zing jij wel eens een slaapliedje voor je baby of peuter? Slaapliedjes worden helaas niet meer zoveel gezongen. Het kan helpen met doorslapen van je baby!

Aan een sleuteltje draaien

Je baby of peuter naar bed brengen begint met jullie vertrouwde slaapritueel. Na dit slaapritueel leg je je kindje in bed, trekt aan een koordje of draait aan een sleuteltje om een muziekje aan te zetten en laat je je kleintje rustig in slaap vallen. Hoe fijn zou het zijn om in slaap te vallen terwijl je naar de stem van je mama luistert?

Veilig en geliefd

Een baby of peuter wordt ontspannen van een slaapliedje. Natuurlijk voldoet een muziekdoosje ook, maar het haalt het niet bij de stem van mama of papa. De kleine voelt zich veilig en geliefd, even alle aandacht voor het slapen gaan. Leg je kleintje op je borst en zing een slaapliedje, je voelt je baby of peuter helemaal ontspannen.

De eerste jeugdherinnering?

Hoe leuk zal het zijn voor je kindje om terug te denken aan deze momenten. Een slaapliedje is niet alleen voor baby’s en peuters. Een kleuter vindt het ontzettend leuk en gezellig om samen met jou een slaapliedje te zingen. Een rustig liedje zorgt voor een rustige kleuter. Een slaapliedje hoort gewoon bij de herinnering aan je jeugd.

Een heerlijk begin van je avond

Een slaapliedje zingen is goed voor je. Na een drukke dag even het gevoel hebben dat je helemaal alleen met je kindje bent. Alsof de rest van de wereld niet bestaat. Je voelt de liefde tussen jou en je baby. Je ontspant en geniet van het moment en legt je kindje met een gevoel van warmte en saamhorigheid in bed. Dankzij zo’n slaapritueel leert je baby een slaapritme opbouwen en kan gemakkelijk in slaap komen. Nu kan je avond beginnen, ontspannen en tevreden.

Baby Slapen Leren