Baby wil niet slapen? Voorkom onrust! (tip)

door Annelot Hofstede13 februari 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

baby-wil-niet-slapenJe leven kabbelt rustig voort, alles loopt lekker en zomaar uit het niets loopt de hele boel in het honderd. Plots is alles anders. Je baby wil niet slapen, is onrustig, huilerig, vraagt vaker om voeding en wordt in de nacht weer (te vaak) wakker.

Je baby wil niet slapen en je weet niet wat er aan de hand is. Je bent moe en kribbig door de gebroken nachten en onrust in huis. Je probeert jullie oude ritme weer terug te vinden. Maar wat je ook doet, je komt er niet meer in. Ook hier wordt je sikkeneurig van, want hoe kan dit? Je had alles helemaal onder controle en nu lijk je de grip te verliezen.

Tijd voor verandering

Deze onrustige perioden kunnen verschillende oorzaken hebben. Je kindje kan meer behoefte aan voeding hebben omdat hij of zij een groeispurt doormaakt of energie nodig heeft om een grote stap in de ontwikkeling te zetten. Kijk goed naar je baby en de behoeftes. Als je op je baby afgaat zullen jullie snel weer in een ritme komen. Probeer niet vast te houden aan het “oude” ritme, het is tijd voor een kleine verandering.

Met deze zogenoemde regeldagen geeft je baby aan dat hij of zij meer voeding nodig heeft. Wanneer je borstvoeding geeft zal je lichaam meer melk aanmaken doordat er vaker gedronken wordt. Met flesvoeding zul je merken dat je kindje niet meer genoeg heeft en een grotere fles wil. Meestal duurt zo´n periode twee tot drie dagen en daarna vinden jullie weer rustig aan een ritme.

Spanningen en het niet willen slapen van je baby

Spanningen kunnen onrust bij je baby veroorzaken en dat kan een reden zijn dat je baby niet wil slapen. Kijk naar de baby en pas je aan. In tijden van spanning heeft je kindje houvast nodig. En dat ben jij. Probeer je kleintje zoveel mogelijk uit de spanningsvelden weg te houden. Ben je heel gespannen omdat je bijvoorbeeld problemen op je werk hebt, zorg dat je kunt ontspannen als je kindje in de buurt is. Door je focus op je ademhaling te leggen, merk je dat je meer ontspannen wordt. Of ga iets leuks doen, trek erop uit, zoek afleiding. Je baby is ontspannen wanneer jij dat bent. Spreek met je partner af om eventuele ruzies niet uit te vechten waar de baby bij is, dit heeft grote invloed op wanneer je baby niet wil slapen.

Onrust factoren

Verandering van omgeving, bijvoorbeeld een verhuizing, een nieuw kamertje, voor het eerst naar opa en oma. Allemaal factoren die onrust kunnen geven. Je baby heeft behoefte aan bekende spulletjes en luchtjes in een nieuwe omgeving. Dit kan een knuffel zijn, speelgoed, een dekentje of een shirtje van mama. Zo zal hij of zij zich veilig voelen. Wil je baby echt niet slapen, dan kan Baby Slaap Geheimen een perfect hulpmiddel zijn.
babyslaapgidspakket20142