Je baby veilig laten slapen bij de opvang

door Annelot Hofstede19 januari 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Sommige moeders kijken reikhalzend uit naar de dag dat ze weer aan het werk mogen.

Zij vinden zichzelf een leukere moeder wanneer er ook gewerkt kan worden. Anderen kijken er juist tegenop en hebben totaal geen zin om weer aan het werk te gaan. Zij willen liever thuis blijven bij hun kleintje.

Ze vinden het heerlijk om dag in dag uit voor de baby te zorgen. Maar helemaal stoppen met werken is door omstandigheden niet mogelijk. Of ergens in het achterhoofd horen ze een stemmetje zeggen: “Je hebt het voor jezelf nodig om aan het werk te gaan, je wereld weer wat te vergroten. Je kleintje zal hier profijt bij hebben.”

Hoe dan ook, de zorg voor je baby zal in andere handen komen te liggen wanneer jij aan het werk bent. Dit kan een gastouder zijn, opa en oma, een papadagje, een vriendin of een professionele kinderopvang. Thuis heb je helemaal een ritme gevonden, al dan niet met hulp van het Online BabySlaapProgramma.

Je baby slaapt heerlijk overdag en de nachten zijn rustig. Je hebt het helemaal onder controle. Je maakt je zorgen. Je hebt zo hard gewerkt en zoveel geduld gehad om een goed slaapritme te vinden.

Hoe moet dat nu verder gaan?

Zal mijn baby wel slapen bij een ander? Hebben ze op het kinderdagverblijf wel tijd om zich om mijn kleintje te bekommeren? Zal oma niet te snel haar kleinkind uit bed halen wanneer de kleine huilt? Allemaal volkomen natuurlijke zorgen.

Je baby is veel flexibeler dan jij denkt. Je kindje zal zich snel aanpassen aan de nieuwe situatie. Misschien slaapt je kleintje juist makkelijker op het kinderdagverblijf omdat hij of zij gelijk met andere kindjes naar bed gaat. Misschien huilt je kindje bij het gastoudergezin helemaal niet. Of heeft oma helemaal geen problemen met het naar bed brengen.

Probeer je zorgen los te laten! Je laat je kleintje achter bij mensen die om je baby geven en weten wat ze doen.

Geef een knuffeltje van thuis mee wanneer je baby naar de opvang gaat. Hierdoor zal je kleintje zich nog veiliger voelen. De geur van thuis.

Leg het opvangadres duidelijk uit wat de slaaptijden thuis zijn. Vergeet echter niet dat de kans groot is dat je kleintje een ander ritme op zal bouwen bij de opvang. Dit is helemaal niet erg. Het belangrijkste is dat je kleintje zich veilig voelt en lekker slaapt.

Breng je je baby naar een opvang waar meer kindjes zijn, dan zal je kleintje daar wat langer huilen voordat hij of zij uit bed gehaald wordt. Maak je ook hier geen zorgen om. Het is niet gevaarlijk en je kindje zal hier niets aan over houden. De aandacht moet nu eenmaal worden verdeeld over meerdere kindjes. Hier leert je kleintje van. De leidsters of de gastouders zijn ervaren genoeg om te weten wanneer je baby overstuur begint te raken. En zover zullen ze het niet laten komen.

Jij en je baby zullen moeten wennen aan de nieuwe situatie. Geef dit wat tijd. Je baby zal in de beginperiode wat meer vermoeid zijn. Jij zal je wat meer zorgen maken om je kleintje. Maar alles went en heel snel zullen jullie als vanzelf in dit nieuwe ritme gegroeid zijn!

Denk je dat andere mama’s dit artikel behulpzaam vinden? Deel het dan op Facebook. Hartelijk dank!