Baby uit logeren, jullie tijd voor elkaar

door Annelot Hofstede8 februari 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Een baby! Ongelofelijk wat een wondertje! Jullie zijn papa en mama geworden! Heerlijk zo’n kleintje, maar je baby heeft een hoop aandacht en verzorging nodig. Natuurlijk is dit echt niet erg. Zo verliefd op het allermooiste kindje! Alleen, vergeet niet dat papa en mama er eerst waren. Ook jullie zijn zo verliefd geweest, of misschien nog steeds. En jullie hebben deze liefde bekroond met dit mooie wezentje!

Wanneer je baby eenmaal geboren is, zal het al snel voelen alsof hij of zij er altijd al geweest is. Je kunt je niet meer voorstellen dat jullie voorheen met jullie tweetjes waren. Vooral voor een nieuwe moeder draait het al snel alleen om de baby. Dit heeft te maken met hormonen en het feit dat je heel veel tijd in je baby steekt. Voor papa kan het soms moeilijk zijn om zijn vrouw in een oermoeder te zien veranderen. Laat je hier niet door afschrikken, laat mama maar even gaan en laat haar voelen dat zij nog steeds de mooiste vrouw van de wereld is. Maak tijd voor elkaar. Al moeten jullie plannen, wat helemaal niet romantisch klinkt, maak tijd. Als je je baby nog te klein vindt om uit logeren te laten gaan, maak het thuis romantisch en gezellig. Een dinertje bij kaarslicht of een gezellig filmpje. Verleid je partner weer eens, schrijf elkaar weer eens een kaartje of een briefje.

Dit werkt heel rustgevend voor je baby. Je zult merken dat je baby meer ontspannen is als het tussen papa en mama ook helemaal goed zit. Als de sfeer in huis gespannen en ontevreden is, zal de baby dit oppikken en onrustig worden. Wanneer jullie een beetje een ritme gevonden hebben, mag de baby misschien wel bij bijvoorbeeld opa en oma slapen. Kunnen jullie een uitgebreid avondje aan elkaar besteden. Maak je geen zorgen, ook opa en oma kunnen goed voor de kleine zorgen. Als je baby niet in een ander kamertje wil slapen, geef het logeeradres dan wat tips en trucs. Probeer het ritme van thuis op het logeeradres aan te houden. Een dekentje meegeven uit het eigen slaapkamertje helpt ook. Baby’s ruiken thuis en mama en zullen hier rustig van worden. Leg de eerste paar logeerpartijtjes zelf je baby in het bedje. Het is immers allemaal al nieuw en anders en dit zal een goede start zijn van de nacht. Natuurlijk zal het even wennen zijn als hij of zij wakker wordt zonder jou, maar dat komt allemaal goed.

Schrijf de verzorging en de gewoontes van je baby op. Dan heeft het logeeradresje een soort handleiding. Misschien slaapt je baby graag met die ene knuffel of is het gewoon om voor het naar bed gaan vijf minuutjes samen op de bank te zitten. Jullie kunnen dan zonder zorgen een avondje aan elkaar besteden. Het is heel normaal om je telefoon te checken, want er kan altijd een vraagje van de oppas zijn. Beperk dit wel, men weet jullie echt te vinden als er iets is. Praat eens over andere onderwerpen, al is een gesprek over het allermooiste wezentje erg verleidelijk. De baby zal veel baat hebben bij een papa en mama die goed op de hoogte zijn van elkaars gedachten en gevoelens. En jullie ook!
Download de BabySlaapGids!