Je baby laten slapen in de auto?

door Annelot Hofstede4 juni 2012

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Heel voorzichtig komt de zomer er weer aan. De temperatuur stijgt en de zon laat zich wat vaker zien. Met de komst van de zomer, stijgt het aantal artikelen over kinderen die “even” achter worden gelaten in een snikhete auto. Heldhaftige verhalen over voorbijgangers die een baby redden door een ruit in te slaan. Dramatische verhalen over honden die de hitte in de auto niet overleven.

Gestolen.
Je laat je baby vijf minuutjes achter in de auto zodat jij snel een boodschapje kan doen. Terwijl jij in de winkel bent, wordt de auto leeggeroofd. Gelukkig vinden ze je baby niet interessant en wordt deze met rust gelaten. Dit gebeurt echt. Dit zijn geen fabeltjes. Moet een baby in de auto achterlaten strafbaar worden om ouders in te laten zien dat het niet verstandig is dit te doen?

Slecht ouderschap.
Je baby of peuter even achterlaten in de auto, is dat slecht ouderschap of gewoon onwetendheid. Naïef zijn, niet realiseren wat er allemaal in één minuut kan gebeuren. Er kan een andere auto op de auto rijden. Je kan vergeten de handrem erop te zetten waardoor de auto gaat rollen. Jij kan in de winkel onwel worden en niemand die weet dat er een kleintje in de warme auto ligt te slapen.

Bijna normaal.
In de praktijk is het niet makkelijk. Je moet even afrekenen bij het benzinestation. Of alleen even een brief op de post doen. Alleen binnen je tas pakken. Wil je dan op save spelen, moet je eerst je baby en eventuele andere kindjes weer uitladen, meenemen om vervolgens drie minuten later alles weer in te moeten laden. In de praktijk is het bijna normaal om je kindje heel even in de auto achter te laten. Raampjes dicht, lekker warm in het zonnetje, kan er niets gebeuren.