Baby bij ons in bed laten slapen of niet?

door Annelot Hofstede22 juli 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Alles in huis is gereed voor de komst van jullie kleintje, de box staat klaar, de flesjes zijn in huis, alle kleertjes zijn aangeschaft en het kamertje is helemaal af.

Alleen, als het kindje er eenmaal is, heb je sterk het gevoel dat je je baby niet in het eigen kamertje wil laten slapen. Sterker nog, je wilt je kindje ook nog niet in het wiegje laten slapen. Je wilt je kleintje dicht bij je houden, heel dicht. Je wilt je baby bij jullie in bed laten slapen. Wanneer je dit aan de kraamzorg of een vriendin toevertrouwt, merk je dat je op weerstand stuit.

Een baby “hoort” in haar of zijn eigen bedje. Stel je voor dat je op je kleintje gaat liggen als je slaapt. Je kan toch nooit zelf lekker slapen met zo’n kleintje tussen jullie in? Het bed is voor jou en je partner, jullie romantische leven zal eronder lijden.

Persoonlijke keuze

Luister naar je gevoel. Heb je het gevoel dat jij je baby bij je in bed wilt hebben? Doen! Dit is jouw kindje en jouw beslissing. Er zullen nog heel veel dingen komen, waarbij je naar je gevoel zult luisteren. Wat de omgeving hier ook van zegt. Probeer je niet te verdedigen naar anderen toe. En probeer ook niet te oordelen als anderen wel hun baby direct na de geboorte op het eigen kamertje laten slapen.

Ieder doet het op een eigen manier. En, ja, misschien slaap je inderdaad niet lekker, maar vind jij dat helemaal niet erg. Je geniet van de kleine die lekker bij jullie ligt te slapen.

Voordelen van je baby in bed laten slapen

Er zijn een hoop voordelen aan het bij jullie in bed slapen. Denk aan de nachtvoedingen, jullie hoeven je bed niet uit. Misschien om een flesje te maken, maar niet om eerst je kleintje uit bed te halen. Wanneer je baby huilt, ben je al heel dicht bij om hem of haar te troosten. Jullie genieten samen van jullie slapende wondertje, hoe romantisch is dat? Even over een wangetje strijken of zachtjes een kusje geven. Heerlijk toch?

Baby leren slapen en doorslapen

De BabySlaapGids bevat een methode om rustig in slaap te vallen en door te slapen afgestemd op het slapen bij jullie in bed. Loopt het allemaal niet zoals je had gehoopt en krijg je het gevoel dat het voor je kleintje toch beter is om in een wiegje te slapen, wees dan niet teleurgesteld. Het is niet anders en je wilt het beste voor je baby.

De BabySlaapGids helpt je om je kindje snel zelfstandig in een eigen bedje te laten slapen en ook om je baby te leren doorslapen.

Je baby in jullie bed of eigen bed laten slapen

Een middenweg is er natuurlijk ook. Je baby slaapt lekker bij je in bed en na de laatste voeding leg je hem of haar in het eigen bedje. Het is voor jullie allemaal zoeken naar een weg. Naar een werkend slaapritme voor je baby. Dat hoort erbij. Jullie als ouders zullen er samen uit moeten komen.

Misschien duurt het wat langer dan je van te voren bedacht had, maar met kinderen zul je dit vaker tegenkomen. Niet alles zal lopen zoals je je van te voren bedenkt. En gelukkig maar, die onvoorspelbare momenten zijn meestal de leukste.