Alweer een aantal maanden geleden heb ik de babyslaapgids gedownload….en met succes!

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Beste babyslaapgids,

Alweer een aantal maanden geleden heb ik de babyslaapgids gedownload….en met succes!

Mijn kleine prines hield er een dramatisch slaapgedrag op na maar met behulp van de tips uit de gids is dat stukken verbeterd.

Ze wilde vanaf de geboorte alleen maar in mijn armen slapen. Als ik haar in bed legde werd ze abrupt weer wakker en was niet meer in slaap te krijgen.

De eerste maanden sliep ze niet meer dan 3, hooguit 4 uurtjes achter elkaar en niet in bed. Hele nachten lag ze op mn borst maar ja…daar sliep ik dan niet van.

Inmiddels gaat het veel beter. Ze slaapt van 19.00-22.30 uur (laatste voeding) en dan weer tot 04.30. Ze wordt gek genoeg iedere nacht tussen 04.30-05.00 wakker, huilt een kwartier en valt dan eigenlijk nog maximaal maar 30 minuten in slaap. Ze krijgt geen voeding meer ‘s nacht want ze is tenslotte 5 maanden en bijna 7 kg.

Het is jammer dat ze nog niet in een keer doorslaapt tot 06.30 uur maar eigenlijk heb ik meer een uitdaging met ‘overdag’. Wat ik ook probeer ze slaapt niet langer dan 30 minuten achter elkaar. Maar het vreemde is dat ze dat bij mijn ouders en schoonouders (zij passen 3 dagen op) wel doet.

Ik heb al geprobeerd haar weer in slaap te strelen als ze wakker wordt na 30 minuten, ze is vaak ruim 2 uur wakker maar niets wil helpen. Als ik haar dan na 20 min. strelen weer in slaap heb gekregen dat slaapt ze vervolgens maar weer hooguit 15 minuten.

Juist omdat de middagslaap zo belangrijk is (omdat ze die tot haar 3e jaar moet doen) wil ik zo graag dat ze minimaal een uurtje achter elkaar slaapt. Heeft u enig idee wat ik ‘anders’ doe waardoor ze bij mij niet langer slaapt? En vooral wat ik daaraan kan doen?

Alvast bedankt en vriendelijke groet,

Deborah Noteboom