Als je het even niet meer weet

door Annelot Hofstede7 juli 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Wat zou het handig zijn wanneer je na de bevalling een boekje zou ontvangen met daarin een gebruiksaanwijzing. Eentje die speciaal is afgestemd op jouw kindje. Het karakter van je baby wordt daarin omschreven. Zijn of haar behoefte aan slaap en eten. De favoriete houding van je kindje. Gewoon een kant en klaar script over het reilen en zeilen van jullie leven. Gelukkig is dat niet zo. Ieder kindje is uniek en het is een groot avontuur wat jullie samen aangaan.

Er zullen momenten zijn dat je het echt niet meer weet. Alles heb je geprobeerd, maar je baby wil niet slapen, drinken of stil zijn. Je peuter gooit het eten door de kamer of trekt alle kasten leeg. Je partner vraagt om extra aandacht net op het moment dat je eindelijk lekker op de bank zit. De poes wil op schoot vertroeteld worden. Dit zal altijd zo blijven, hoe oud je kindje ook is. Straks zullen er hele andere problemen zijn die je bezig houden. Dan verlang je soms terug naar de tijd dat je puber nog een klein peutertje was en kasten leeg trok. Kleine kinderen, kleine problemen. Grote kinderen, grote problemen.

Je partner kun je laten weten dat je even tijd voor jezelf nodig hebt. Geef dit duidelijk aan, leg uit wat je dwars zit. Je baby of peuter begrijpt dit helaas nog niet en zal aandacht blijven vragen. Hierdoor kun je wat boos en chagrijnig reageren. Voel je hier niet schuldig over, dit heeft iedereen.

Er kan veel gebeuren op een dag, er kan iets op je werk zijn wat je gedachten overheerst. Ruzie met een vriend of vriendin. Een ernstig ziek familielid. Je hoofd loopt over, je hebt het gevoel de controle over alles kwijt te zijn. Een beker die omvalt kan op zo´n ogenblik al te veel zijn. Voor je het weet ben je uit je slof geschoten en komt er ook nog eens een schuldgevoel om de hoek kijken. Of je krijgt uit het niets een verschrikkelijke huilbui waar je kleintje bij zit.

Hoe graag je ook altijd bij je kindje wilt zijn, ook jij hebt af en toe een momentje voor je zelf nodig. Als je baby lekker in de box ligt of je peuter heel eventjes voor de televisie zit, kun jij jouw momentje pakken. Door een tijdschrift te lezen. Of een lijstje te maken met alle dingen die nu spelen. Dit geeft vaak rust in je hoofd. Een meditatiemomentje is niet moeilijk. Sluit heel even je ogen en haal diep adem. Bij het uitademen probeer je je gedachten los te laten. Na enkele seconden merk je al dat je meer ontspannen wordt.

Blijf praten! Met je partner, een vriendin of je moeder. Blijf duidelijk over wat er allemaal speelt en waar je mee zit. Zo kan een ander voor jou zorgen. Een ander pikt meestal eerder signalen op dat het je allemaal even teveel wordt. Tegen de tijd dat je het zelf door hebt, ben je waarschijnlijk al wat verder van huis. Maar ook in dat geval komt alles weer goed. Het is echt niet het einde van de wereld als jij nu even verzorgd moet worden. Sta open voor de mensen om je heen, zij hebben het beste met je voor. De mensen dicht bij je zijn gelukkig als jij dat bent!