Als hij ‘s nachts wakker wordt heeft hij ons niet meer nodig om in slaap te vallen

door Annelot Hofstede1 februari 2011

Beste Annelot,

Bedankt voor de babygids.

Ik wilde melden dat wij heel tevreden zijn en wij hebben meteen resultaat gemerkt.
Voorheen: sliep op de dag slecht, het gevolg was aan het einde van de dag(rond  avondeten) zeer moe en jammerig, wilde aan de borst in slaap vallen, wij wiegde hem vaak in slaap, werd soms rond 22 uur klaar wakker waardoor wij nooit een avond ons zelf hadden, kwam ‘s nachts altijd voor de borst of werd wakker en kon niet zelfs in slaap vallen…..etc etc…drama!

NU: Wat een verschil. Hij sliep na de tweede keer al heel de nacht door, terwijl ons doel in de eerste instantie was dat hij alleen zelf in slaap zou leren vallen. Maar de methode heeft meer aangepakt. Er is (meer) structuur in zijn slaapritme (‘sochtends, ‘smiddags en ‘s avonds) en hij is van de borst af ‘s nachts. Heerlijk!!

We zijn nu een week verder en ik durf nog niet te hard te juichen…..maar het gaat perfect. Ook als hij ‘s nachts wakker wordt heeft hij ons niet meer nodig om in slaap te vallen, dat kan hij nu zelf Wouw!!

Ik had nog wel een vraagje. over een maand gaan we op vakantie naar NL. We wonen op Bonaire. We hebben te maken met 6 uur tijdsverschil en 9 uur vliegtijd. Nou hebben we daar rekening meegehouden en een avond vlucht genomen (rond zijn bedtijd) met de hoop dat hij zijn nacht zal pakken op de vlucht.

Wij zijn bang dat we straks ons behaalde resultaat verliezen. Als je tips hebt zijn die welkom. Ik hoor  graag hoe ik dit het best met tijdsverschil, vliegtijd en jetlag zo soepel mogelijk kan laten verlopen?

Bedankt.

groet, Danielle