Ik heb alles geprobeerd, maar mijn baby wil niet doorslapen!

door Annelot Hofstede27 september 2011

De voordelen van “Baby Slaap Geheimen”:

  • Je baby én jij worden vrolijker
  • De band tussen jou en je kindje wordt sterker
  • De tijd die je met je baby doorbrengt wordt leuker
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je krijgt weer meer tijd voor jezelf
  • De relatie met je partner verbetert
  • Je baby is minder geprikkeld en geïrriteerd
  • Je zelfvertrouwen als moeder neemt toe
  • Je krijgt meer rust om te genieten van de band met je baby

Klik hier voor meer informatie over “Baby Slaap Geheimen”

Soms lukt het echt niet. Je hebt alle tips en adviezen uitgeprobeerd, de BabySlaapGids een paar keer doorgespit, maar jouw baby wil gewoon niet (door)slapen.

Jullie kunnen geen slaapritme voor je baby vinden, je bent dat en nacht in touw en de koek is op. Je zit met je handen in het haar, weet het echt niet meer. Het gebrek aan slaap breekt je gezin op. Jullie zijn moe en snel geïrriteerd. Je hebt het idee dat dit het is, dat het altijd zo zal blijven.

Een goede nachtrust

Geef de hoop niet op, het zal echt anders worden. Om te beginnen hebben jullie allemaal een pauze nodig. Laat je baby één of twee nachtjes uit logeren gaan. Voel je niet bezwaard of schuldig, het logeeradres weet dat het een nachtje weinig of niet slapen wordt. Je laat je baby niet zomaar bij iemand achter, maar bij iemand die je heel goed kent. Iemand met wie je je problemen deelt, iemand die van jullie nachtelijke avonturen op de hoogte is. Nu is het tijd om heel even aan jezelf denken. Een nachtje doorslapen doet wonderen. Je zal weer energie hebben om te zoeken naar een oplossing voor jullie probleem.

Wil je je baby liever in zijn of haar eigen omgeving laten slapen, vraag dan of iemand bij jullie thuis komt oppassen. Dan is het uiteraard wel de bedoeling dat jij en je partner buitenshuis slapen.

Maak er een gezellig avondje uit van. Een romantisch dinertje en een hotelletje met ontbijt op bed. Geef je gelijk je relatie weer even de aandacht! Ook dat zal je energie geven.Het zou zomaar kunnen dat een nachtje apart van elkaar al genoeg is. De vicieuze cirkel wordt doorbroken.

Kies de juiste slaapmethode voor je baby

Niet dat je baby direct de volgende nacht doorslaapt, maar misschien is het wel genoeg om met succes aan een methode uit de BabySlaapGids te beginnen. Dat de eerste nacht na jullie onderbreking al beter verloopt. Beslis welke methode voor jou het beste zal werken. Luister hierbij naar je gevoel. Na een nachtje doorslapen zul je een heldere beslissing kunnen nemen. Je kent de BabySlaapGids inmiddels van binnen en van buiten, je kunt een doordachte beslissing nemen.

Consequente slaapritmes en rituelen

Weet je welke methode je wilt gaan gebruiken, hou hier dan ook aan vast. Ga niet twijfelen, dat voelt je baby namelijk feilloos aan. Jouw onzekerheid zal het wel of niet slagen beïnvloeden. Je hebt een beslissing gemaakt, met je volle verstand. Jij bent de ouder en je wilt het beste voor je baby. Al denkt je baby er anders over, jij bent degene die beslist. Ook dit zal je baby aanvoelen en dit zal een positief effect hebben.

Jullie beginnen weer helemaal opnieuw. Stap niet ergens halverwege jullie methode in, dat zal niet werken. Diep ademhalen en met volle moed en een glimlach weer bij stap één beginnen. Probeer er vertrouwen te hebben dat het echt goed komt en dat je baby wel zelfstandig in slaapt komt en wil doorslapen. Want dat gebeurt het uiteindelijk ook!